Online Magyarország
Települések
Kistérségek
Régiók
Keresések
Befektetőknek, kivitelezőknek
(ajánlatok és ajánlatkérések)
 
Portfólió
(cégek, intézmények, civil szervezetek a településen)
 
Turisztikai vonzerőleltár
(látnivalók és rendezvények)
 
Versenyképesség
(települések statisztikai adatbázisa)
 
TÖOSZ online
(az önkormányzati szövetség hírei)
 
 
 
Új Magyarország Fejlesztési Terv
(2007-2013 nyertes pályázatok)
Web-tér menedzser
belépés
regisztrált felhasználóknak
érdekvédelem, érdekegyeztetés

kollektív szerződés

szakszervezetek

szervezeti élet

szociális párbeszéd

Tájékoztató


Engedjük a péket legalább egy napot pihenni!

Magyarországon a sütőipar mostoha körülmények, viszonyok között, rendkívül alacsony munkabér mellett termeli mindennapi kenyerünket.

Gondoltunk-e már arra, miszerint ahhoz, hogy reggel a fogyasztó asztalára kerüljön a napi friss termék, a péknek már előző délután be kell mennie munkahelyére, s egész éjjel a nagy melegben nehéz fizikai munkát kell végeznie.

A pékek azt már "megszokták", hogy fel kell állniuk a vasárnapi ebéd után, sokszor közben, s indulnak dolgozni, hogy a hétfői kenyér időben meglegyen.
Az a körülmény azonban, hogy a kereskedelem vasárnap is nyitva tart - a hét többi napja mellett -, szombat éjjel is munkára készteti őket. Pedig a technológia, a csomagolás színvonala, a termékek eltarthatósági ideje egyáltalán nem indokolja a vasárnapi sütőipari termékárusítást.

Engedjük tehát a péket is legalább egy napot pihenni!
 
Ennek érdekében a magyar sütőipar munkavállalói oldalát képviselő Sütőipari Dolgozók Szakszervezete, valamint a munkaadói oldalt reprezentáló Magyar Pékszövetség támogatja a Szabad vasárnapért Chartá-ban megfogalmazott törekvéseket.

Publikálta
Dékán Jenő,, ÉDOSZ

KÖZÉLET | GAZDASÁG | SZABADIDŐ | MINDENNAPOK | KIS SZÍNES | JEGYZET | SAJTÓKÖZLEMÉNYEK Powered by T-soft