Államigazgatás

Balaton

Belföld

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Elektronikus ügyintézés

Elemzések, tanulmányok

Érdekességek

EU információk

EU pályázatok

e-ügyintézés

Foglalkoztatás

Gazdaságpolitika

Informatika

Informatika és távközlés

Interjú

Internet / multimédia

Kormányzati hírek

Minisztériumok

Oktatás

Piackutatás

Társadalom

Távközlés

Telemarketing

Tudomány

Tudományos hírek

Paradigmaváltás a vállalati kommunikációban
2012. július 5. 0:47

 Öt megatrend együttes hatása követeli ki az egységes kommunikációt. A Siemens Enterprise Communications (SEN) disztribútora, az Enterprise Group szerint a döntéshozók 76 százaléka tervez kommunikációs beruházást idén, míg 2013-ra ez az arány 89 százalékra növekszik.

Hol van 4G?
2012. július 5. 0:41

 Csak ígérgetnek a szolgáltatók, vagy tényleg felpörgött a mobilinternet. Mobilkommunikáció, állami módraA Fővárosi Bíróság egy hétfőn tartott tárgyaláson ideiglenes intézkedésként megtiltotta, hogy az MPVI Mobil Zrt.

Mobil szélessáv: elképesztő növekedés a BRIC-országokban
2012. június 20. 11:56

Egy friss piackutatás szerint 2010 és 2011 között globális szinten majdnem ötven százalékkal növekedett a mobil szélessávú előfizetések száma. A BRIC-országokban szédítő tempóban nő a penetráció.

Hibrid szolgáltatásmodell 2020-ig
2012. június 13. 11:10

A HP szerint a vállalatok a következő másfél évtizedben olyan megoldásokat fognak használni, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatások szabad mozgatását a különböző üzemeltetési modellek, a helyben működő, valamint a magán- és a nyilvános felhőben elérhető rendszerek között. Jelenleg a vállalati rendszerek 56 százaléka működik hagyományos IT infrastruktúrán, 25 százaléka magán-, 19 százaléka pedig nyilvános felhő környezetben fut.

A BI evolúciója
2012. május 12. 20:40

Az üzleti intelligencia fejlődésének következő szintjén a felhasználók önkiszolgáló módon, az IT-szervezet közreműködése nélkül készíthetnek valós időben lefutó, ad hoc lekérdezéseket, és az elemzések útján kapott információt a munkafolyamatokat támogató alkalmazásokba beágyazva érhetik el. Az ide vezető út azonban buktatóktól sem mentes.

Mobilfejlesztés Magyarországon
2012. július 5. 0:45

 Az SAP hazai központjában jártunk, ahol szakértőket kérdeztünk a magyar leányvállalatnál folyó mobilfejlesztésekről és a piaci sajátosságokról. Sokan talán nem tudják, hogy az SAP szoftverfejlesztő központot is működtet hazánkban, a budapesti Graphisoft Parkban.

A kártya, ami mindent visz
2012. július 5. 0:37

 Elképzelhető, hogy a jövő városában talán mindössze egyetlen kártyára lesz szükség, amelyet a közlekedésben, az oktatásban, a munkahelyen és a szórakozás során egyaránt lehet majd használni. A NetLock Kft.

Fogy a magyar - mobiltelefóniában is
2012. június 20. 11:55

A mobiltelefon-adóval való riogatás megtette hatását. Többször foglalkoztunk már a telefonadó témájával hasábjainkon; a széleskörű informálás - noha nyilvánvalóan nem csak lapunk, hanem a magyar média egészének tevékenységéből adódóan - megtette a hatását.

Nyílt források, kormányzati tapasztalatok
2012. május 23. 10:36

Szabványos dokumentumformátumok, nyílt forráskódú szoftverek - március 31. volt a határidő, hogy a kormányzati szervek végrehajtsák a határozatot.

Folytatódik a kiberháború: újabb támadások Irán ellen
2012. május 12. 20:40

 Az iráni kormány elismerte: több ügynökségüket is internetes támadás érte az elmúlt hetekben. A hatóságok állítólag azonosították a hackereket.